Kokoomuksen koulutuslupaus – osa 2.

Sadat tai tuhannet opiskelijat ainakin 17 suomalaisessa yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukiossa ovat asettuneet protestoimaan voimakkaasti hallituksen petettyjä lupauksia vastaan. Opiskelijat elävät jo nyt köyhyysrajan väärällä puolella ja ennen vaaleja heille luvattiin, ettei heiltä leikata. Mutta kas kummaa – hallitus tulee leikkaamaan myös opiskelijoiden valmiiksi surkeasta toimeentulosta.

Opiskelijoiden ahdinko ei ole ihme. Opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jonka odotetaan velkaantuvan saadakseen ruokaa ja maksaakseen laskut. Ja nyt hallitus työntää heidät vain syvemmälle ihmisarvoisen toimeentulon alapuolelle.

Seuraukset eivät varmasti tule olemaan kaunista katsottavaa. Jo nyt joka kolmas opiskelija kärsii mielenterveyden ongelmista ja yhä useampi kertoo syyksi taloudellisen ahdingon. On päivän selvää, että näillä päätöksillä valmistumisajat tulevat vain pitenemään ja opiskelijat valmistuvat työelämään valmiiksi uupuneina ja ahdistuneina. On hankala nähdä, miten tästä syntyy säästöä.

Jatka lukemista ”Kokoomuksen koulutuslupaus – osa 2.”

Tapetaan kaikki linnut?

Meinasin vetäistä aamukahvit väärään kurkkuun, kun luin kansanedustajien ratkaisuja turkistarhoilla muhivaan lintuinfluenssapommiin. Käsittämättömimmän lausunnon palkinto menee Joakim Strandille (rkp), jonka mukaan ”voimme aloittaa tappamalla kaikki linnut, jotta lintuinfluenssatartunta ei pääse turkistarhoille”.

Lintujen joukkohävitystä on itseasiassa kokeiltu Maon Kiinassa, joka päätti vuonna 1958 hävittää tauteja levittäväksi tuholaisiksi luokitellut varpuset. Ylen historiikin mukaan kaduilla kulki ihmisiä hakkaamassa kattilankansia yhteen uuvuttaakseen meteliin väsyneet varpuset hengiltä. Pesät ja munat rikottiin, linnut tapettiin, eikä tunnistamisen kanssa ollut niin tarkkaa. Pikkulintuja syytettiin yleisesti sadon popsimisesta ja likaamisesta. Valitettavasti tämä projekti onnistui – ja seuraukset olivat katastrofaaliset. Lintujen joukkotuhonnasta seurasi nälänhätä, 30 miljoonan ihmisen kuolema ja tähän päivään asti kestänyt ekologinen katastrofi.

Jatka lukemista ”Tapetaan kaikki linnut?”

Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa

Kannabis vapautuu Euroopassa valtio kerrallaan. Nyt on vuorossa Saksa, joka päätti eilen vapauttaa käytön ja kasvatuksen. Suomessa tulisi uskaltaa luottaa tutkimustietoon ja asiantuntijoihin ja seurata länsieurooppalaisten valtioiden esimerkkiä. Sen sijaan Suomi pyristelee väkisin kehitystä vastaan ja ampuu itseään lähinnä jalkaan.

Kun suurin osa kannabiksen haitoista syntyy sen laittomuudesta eikä päihteestä itsestään, on kieltolain purkaminen ainoa järkevä ratkaisu. Kieltolaista hyötyy vain ja ainoastaan rikolliset – kärsijänä ovat kaikki muut.

Kannabiksen kieltolaki on epäonnistunut surkeasti. Saatavuus on Suomessa hyvin laajaa ja ympäri Suomen voi kannabista tilata netistä kotiinkuljetuksella. Alaikäiset kertovat kannabiksen olevan helpommin hankittavissa kuin alkoholin. Puolet Suomen nuorista aikuisista on käyttänyt kannabista ja ovat kieltolain alla rikollisia. Käyttö tapahtuu piilossa ja kiellot ja rangaistuspolitiikka syrjäyttää ihmisiä.

Jatka lukemista ”Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa”