Nesteen investointi Hollantiin oli hyvä päätös – myös Suomen kannalta

Tehdään heti yksi asia selväksi: on tietenkin surullista, kun miljardiluokan investointi menee sivu suun aivan loppumetreillä. On tärkeää arvioida tarkasti, miksi investointia ei saatu kotiutettua maahamme, jotta vältämme virheet tulevaisuudessa. Vaikka isot pörssiyhtiöt ovatkin tarjonneet työpaikkojen ja tuotantolaitosten lähialuetalouden kannalta muutamia isoja ikäviä uutisia viime aikoina, ei silti kannata ryhtyä sirottelemaan tuhkaa ylleen. Nimittäin Nesteen investointi Suomen sijasta Hollantiin, Rotterdamiin oli myös Suomen ja suomalaisten kannalta ainoa järkevä päätös.

Neste on Suomen tärkein yhteisöveronmaksaja. Tämän lisäksi Neste tuottaa valtiolle osakeomistusten kautta jopa yli 220 miljoonaa euroa osinkotuottoa tänä vuonna – ensi vuonna todennäköisesti enemmän. Jotta Neste voisi jatkossakin toimia kannattavasti ,ja jotta valtio saisi tulevaisuudessakin näin suuret tulokertymät, Nesteen pitää investoida sinne, missä se saa investoinnilleen parhaimman tuoton. Kauppalehden mukaan kustannusero Rotterdamin ja Porvoon välillä oli jopa 500 miljoonaa euroa – kolmannes koko 1,5 miljardin investoinnista.

Continue reading “Nesteen investointi Hollantiin oli hyvä päätös – myös Suomen kannalta”

Häirintä sulkee naisten ja tyttöjen suut verkossa

Hyvää kansainvälistä tyttöjen päivää! Tyttöjen päivä muistuttaa meitä vääryyksistä, jotka kohdistuvat tyttöihin heidän sukupuolensa takia. Toisaalta tyttöjen päivän on tarkoitus rohkaista toimimaan aktiivisemmin tyttöjen oikeuksien eteen. Plan International on nostanut tänä vuonna päivän teemaksi tyttöihin kohdistuvan verkkohäirinnän.

Verkkoviestinnän ja digitaalisen kanssakäymisen merkitys on kasvanut äärimmäisen paljon maailmanlaajuisesti ja koronapandemian vuoksi sosiaalisten kontaktien siirtyminen verkkoon on kiihtynyt entisestään. Samalla kuitenkin internetin laajentuminen, mobiilitiedon nopea leviäminen ja sosiaalisen median kasvanut suosio on madaltanut kynnystä väkivaltaiselle verkkokäytökselle. Tyttöjä ympäri maailman yhdistääkin saman kaltaiset kokemukset verkkohäirinnästä.

Continue reading “Häirintä sulkee naisten ja tyttöjen suut verkossa”

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma on ensiluokkainen – ohjelmaan kohdistettu kritiikki pitkälti perusteetonta

Sain tänään luettua hallituksen tuoreen tasa-arvo-ohjelman läpi — sanasta sanaan — ja ohjelman luettuani olen kerrassaan mykistynyt kohusta, jonka ohjelman julkaisu on aiheuttanut. Kuohunta ohjelman ympärillä lähti kasvamaan sisäministerin kommentoitua Twitterissä, että tuore tasa-arvo-ohjelma perustuu intersektionaaliseen feminismiin. Tähän sanapariin tarttuivat monet intersektionaalisen feminismin periaatevastustajat esimerkiksi oppositiojohtajista iltapäivälehtien kolumnisteihin. Monet, joille käsitepari ”intersektionaalinen feminismi” ei vielä ennen viime viikkoa ollut tuttu, ovat yli viikon verran saaneet lukea, miten feministinen aate keskittyy vain merkitykseltään vähäpätöisiin ongelmiin tai ehdottaa tasa-arvo-ongelmiin mitä absurdimpia ratkaisuja miesopiskelijoiden lattiaan kahlitsemisesta aina koirakoulutuksen soveltamisesta raiskauksien kitkemiseen.

Continue reading “Hallituksen tasa-arvo-ohjelma on ensiluokkainen – ohjelmaan kohdistettu kritiikki pitkälti perusteetonta”